Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Apogee Element Thunderbolt Audio

Apogee Element Line Up Kwaliteit, functionaliteit en inspirerende simpelheid. Deze duidelijke missie van Apogee is wat ons betreft zeer goed vertaald bij het ontwerpen van hun nieuwe Apogee Element series. Deze Thunderbolt audio interface serie bestaat uit drie verschillende type audio I/O en een optionele control unit.

Apogee Element modellen

De serie bestaat uit een drietal Apogee Element modellen. De Element 24, Element 46 en de Element 88. Deze interfaces hebben allemaal een specifieke set I/O poorten en kunnen allemaal bedient worden met de voordelige maar optionele hardware controller die Element Control wordt genoemd. De bouwkwaliteit is ook wat je van Apogee mag verwachten.

Verschillende I/O configuraties

De configuratie van de I/O’s is veelzijdig. Onder andere dankzij de optie om twee van deze interfaces te koppelen door ze simpelweg beide op de thunderbolt poort van je Mac aan te sluiten. De kleinste configuratie is al 10 in en 12 uit en de grootste gaat tot 32 in en uit.
Apogee Element Line Up

Apogee kwaliteit AD/DA

De analoge ingangen op de Element converters zijn individueel schakelbaar als microfoon versterker, line input of als instrument input. De AD/DA conversie is geheel volgens 2016 norm instelbaar van 44.1kHz tot 192kHz en de bit diepte van de Element AD DA converter stopt pas bij 32bit! Uiteraard zijn de DA converters van dezelfde hoge kwaliteit en kan je er op rekenen dat je (mits je akoestiek en monitoren in orde zijn!) elk detail van je mix gaat horen.

Digitale ADAT I/O

Elke Element beschikt over minimaal een ADAT in en uitgang. Deze functioneren ook op samplerates van 44.1kHz tot 192kHz. Naast de normale I/O functie hebben deze ADAT poorten een handige toepassing in de (dsp based) low latency mixer voor het geval je twee Elements gaat combineren.

Hoogwaardige Pre Amp's

De pre amps zullen ongetwijfeld van goede kwaliteit zijn. Apogee noemt ze zelf “premium” dankzij Apogee’s Advance Stepped Gain Architecture. Deze techniek zorgt voor veel versterking (gain) met weinig ruis.

Professionele Wordclock I/O

Verder valt de wordclock I/O op. Mocht je twee Elements willen koppelen of een Element willen integreren in je bestaande setup dan ben je met deze professionele wordclock I/O verzekerd van tik vrij werken en AD DA Converters die met elkaar in de pas (fase!) lopen.

Thunderbolt I/O Audio Interface

Een Element wordt middels Thunderbolt met je Mac verbonden. De latency waardes zijn echt bijzonder laag te noemen met een 1.41 milliseconde “roundtrip” door je software. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je Mac modern is. De systeemeisen zijn dan ook minimaal OS 10.10 en vanzelfsprekend een Thunderbolt poort.

Element Control Sofware voor Mac, iOS en Windows

Wat de Element serie nog aantrekkelijker maakt is de bijbehorende Element Control software. Deze is er voor Mac, Windows en iOs. Met deze software kan je een diversiteit aan functies bedienen zoals een van de 5 low latency mixers, in- en output levels en input type.

Handige Element hardware controller

Deze Element Control software kan je vervolgens bedienen met de Element Control hardware remote die optioneel is. Je kan diverse functies toewijzen aan een van de 8 functie knoppen. De drie knoppen boven de grote “control” c.q. volume knop zijn voor respectievelijk talkback, headphone level en main monitor level.Apogee Element Control Element Mixer with Control Window

Apple Logic Pro X integratie

De samenwerking met Apple gaat ook weer een stapje verder. Je kan direct vanaf een Logic Pro X strip microfoon gain bedienen of de input selecteren. Dit wordt vervolgens dan ook opgeslagen in de Logic sessie. Uiteraard werkt deze Apogee Element series ook prima met elke andere Apple DAW zoals Pro Tools, Nuendo, Ableton, Cubase en de vele andere Apple Core Audio applicaties.

Combineren is mogelijk

Zoals al beschreven is het mogelijk om tot twee Elements samen te combineren tot een grote audio interface. De Element software zal de verschillende Elements herkennen en de core audio driver zal in je DAW alle beschikbare I/O laten zien.

Element Banner 540x310

Meer Informatie nodig?

Neem dan contact op met een van onze product specialisten en laat je informeren over de verschillende mogelijkheden. Wat ons betreft slaat Apogee met deze betaalbare Element I/O serie de spijker op zijn kop wat de al eerder benoemende Apogee missie betreft: Kwaliteit, functionaliteit en inspirerende simpelheid.