Specifieke vraag? Wij bellen je terug

AV Festival 23 & 24 mei

logo-zwartkleur-transparantOp 23 en 24 mei vindt in de Kromhouthal in Amsterdam het AV Festival 2017 plaats. Een nieuw evenement voor alle tv-, film- en new media makers werkzaam in Nederland en België. Lezingen, user groups, stands, vakgenoten ontmoeten, foods & drinks en fun zijn de ingrediënten van het AV Festival.

Op onze eigen stand staan Jasper van Eif en Jelte Zeilstra klaar om je te informeren over ontwikkelingen op het gebied van AV (post) productie. We hebben een Pro Tools, Nuendo en Pyramix systeem demonstratie-klaar staan. Deze systemen zijn gekoppeld aan een IHSE KVM, AES67 audio matrix en een centrale data storage van Dynamic Drive Pool. In samenwerking met Redline Post Productie heeft MSV de inrichting van de Pro Tools OPEN SET voor zijn rekening genomen.

Line-up

Op het AV Festival zijn de belangrijkste spelers uit de AV industrie aanwezig. Meer dan zeventig exposanten laten de nieuwste producten & software zien en ervaren. Daarnaast zijn er tientallen workshops en lezingen door sprekers vanuit de hele wereld. De Academy of Motion Pictures and Sciences, bekend van de Oscars wordt op het AV festival vertegenwoordigd door Hollywood cameraman Theo van de Sande. Alister Chapman verzorgt een lezing over hoe je met de nieuwste camera’s het Noorderlicht natuurgetrouw kunt vastleggen. Ralph van Vegten van NEP Hilversum geeft een presentatie over augmented reality in broadcast. Ignas van Schaick verzorgt een lezing over De Wilde Stad, een film van de makers van De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland-Natuur in de Delta (Gouden Film 2015). Kijk voor een compleet overzicht op: lezingen.

Mobile Journalism

Mobile Journalism is een hot item en neemt een belangrijke plaats in op het AV Festival. In dit kader wordt de 48 minutes contest georganiseerd. In teams van drie personen krijgen deelnemers de opdracht om binnen 48 minuten een nieuwsitem te maken. Voorafgaand krijgen de deelnemers een professionele MoJo training. Aan het eind worden alle items afgespeeld in het AV Festival journaal. Een deskundige jury kiest het winnende team. Aanmelden kan via: 48 minutes contest.

Bezoek een echte filmset: OPEN SET

Tijdens het AV Festival vindt OPEN SET plaats. Drie Nederlandse topregisseurs gaan met hetzelfde decor en script aan de slag. Hieruit ontstaan drie verschillende films. Tijdens de opnames en het post productieproces vertelt een moderator wat er allemaal gebeurt.

VR area

In de VR area kunnen bezoekers met de nieuwste en meest geavanceerde 360 VR camera’s en brillen experimenteren.

Locatie IJ-oever

De Kromhouthal is twee dagen de thuisbasis van het AV Festival. Een creatieve en sprankelende plek in Amsterdam Noord. Speciaal voor het evenement vaart de AV Festival pont tussen het Centraal Station en de Kromhouthal. Ook is er gratis parkeergelegenheid.

Voer voor 50% korting de couponcode bovenaan op de bestelpagina in.
Couponcode: avf17msv

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.avfestival.nl

AVFESTIVAL-long from Guy Molin on Vimeo.