Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Manley CORE nu leverbaar bij MSV

Manley Core voorkantMet de CORE richt Manley zich in het bijzonder op de muzikanten en producers die in hun (home) studio, kwaliteit opnamen willen maken, zonder zich te verliezen in een grote hoeveelheid knoppen en mogelijkheden.

De betaalbare, eenvoudig te gebruiken en werkelijk hoogwaardig klinkende recording channel strip, CORE, is hiervoor de ultieme oplossing. Of het nu vocalen zijn via de pre-amp en buizencircuit of instrumenten via de DI solid-state circuit, elke track die met deze unit is opgenomen klinkt gewoon geweldig.

Opname op afstand

De mogelijkheden van digitaal opnemen heeft vele voordelen. Eén daarvan is het verzenden van opgenomen tracks via de digitale snelweg. Dit biedt de vele muzikanten de mogelijkheid om hun opname thuis te verzorgen in plaats van in de studio ergens ver weg in een andere plaats, wellicht in een ander land. Volgens Manley komt dit geregeld voor, wat redelijk denkbaar is in een groot land als de Verenigde Staten. In Nederland zal dit qua afstand wat minder spelen. Toch zijn de hoeveelheid home studio’s in Nederland aanzienlijk toegenomen. Eigenlijk kan je bijna stellen dat iedere muzikant met een computer in bezit is van een potentiële opname studio en dus ook in staat is opnames te realiseren voor diverse opdrachten in hun eigen omgeving in plaats van in de studio. Het grote voordeel van de professionele studio is natuurlijk de hoeveelheid, verscheidenheid en kwaliteit van de randapparatuur en de niet te onderschatten kwaliteit van de recording engineer. De randapparatuur, de bediening en de opname technieken bepalen in dat geval in grote mate de kwaliteit van de opname. Manley richt zich met de CORE duidelijk op al deze drie aspecten ter verbetering van de opname.

Manley = Kwaliteit

Over één ding hoeven we in ieder geval niet te twijfelen en dat is de kwaliteit waarmee Manley haar producten fabriceert. Manley staat voor kwaliteit. Ook de CORE is ontworpen en gefabriceerd met deze filosofie en dat betekent dat je van de CORE ook de kwaliteit mag verwachten die elk Manley apparaat heeft. Een CORE in je studio wil dus zeggen dat je de mogelijkheid hebt om de opnamekwaliteit van je tracks te verhogen.

Bedieningsgemak

De bediening van de CORE is kinderlijk eenvoudig. Het aantal knoppen is tot een minimum gereduceerd en de werking ervan doeltreffend. Het is zelfs zo dat dankzij het compressie gedeelte vóór de pre-amp, een opname met de CORE vrijwel onmogelijk kan clippen en de verstaanbaarheid en balans in de mix een goede basis heeft. Ook de overige bedieningselementen is geen rocket-science en kunnen door elke muzikant met een stel redelijke oren uitstekend worden ingeregeld.

Daarmee is de opname techniek dankzij het circuit en de eenvoudige bediening een peulenschil voor elke muzikant. Hoewel dit uiteraard niet de expertise van een ervaren recording engineer vervangt, de kwaliteit van de opgenomen tracks van muzikanten die deze expertise missen verbeterd hoe dan ook. En dat is precies wat Manley beoogt met dit apparaat.

Natuurlijk kijken wij ook verder dan deze doelgroep en zien mogelijkheden voor de Manley CORE in post-productie faciliteiten, broadcast studio’s en spreekcellen…

Kortom een veelzijdig en kwalitatief hoogwaardig apparaat dat niet zal misstaan in welke studio dan ook.

Review in Interface Magazine

In de september editie van Interface magazine verschijnt er een review van de Manley CORE.