Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Pro Tools 11.5 technology preview

TechPreview_smallWanneer je met meerdere mensen, bedrijven en/of producten samenwerkt aan een project, dan weet je als geen ander dat het soms best lastig is om efficiënt te zijn. Er gaat tijd verloren in de communicatie, verschillen tussen systemen (denk aan plugins) en het beheren van de media.

Deze problematiek heeft Avid vertaald in een visie die "Avid Everywhere" heet en de resultaten van deze visie beginnen nu ook zichtbaar te worden in de Pro Tools 11.5 technology preview die we kregen op de stand van Avid tijdens de IBC.

De demonstratie die we kregen was indrukwekkend te noemen.

Pro Tools in de "Cloud"

Het is in de nabije toekomst mogelijk om Pro Tools sessies via de 'cloud' te delen. Je kan er voor kiezen om de hele sessie te delen maar ook om onderdelen van de sessie te delen. Een probleem wat daarbij vaak voorkomt, het ontbreken van instrumenten en plugins, kan je oplossen door die specifieke tracks te freezen (bounce in place) en dan pas te delen. Dit samenwerken kan in realtime maar ook offline plaatsvinden zodat je op elk moment kan werken aan je opdracht.

Dit delen gebeurd allemaal in Pro Tools, middels een paar nieuwe knoppen die je op tracks terug zult vinden. Het is ook mogelijk om binnen Pro Tools te chatten met je project partner en het is zelfs mogelijk om elkaar via de webcam te zien en te horen.

Je kan je nu vast al voorstellen welke voordelen dit gaat opleveren voor de vele artiesten en freelancers die werkzaam zijn in de muziek en post productie industrie. Minder stress, minder kosten en meer creativiteit.

Er is ook een metadata model geïmplementeerd waarmee het mogelijk wordt om goed te kunnen volgen wie voor welk deel van de mix verantwoordelijk is.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of deze nieuwe features onderdeel zullen uitmaken van een Pro Tools 11.x release of van een Pro Tools 12 versie. Wel weten we dat het een belangrijke ontwikkeling is die voor veel klanten van MSV als waardevol zal worden ervaren. Zodra wij meer informatie hebben over deze nieuwe technologie, dan zullen we deze gelijk delen.

Bel ons voor meer informatie  of lees er meer over op de Avid website via deze link:

http://www.avid.com/US/Solutions/byIndustry/avidaudiotechnologypreview.html

TechPreview_small