Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Storage Solutions

Storage Solutions

Nas network attached storage

Een Network-Attached Storage (NAS), is een opslagmedium dat op het network wordt aangesloten. Het zijn in feite fileservers en iedere computer binnen het netwerk heeft toegang tot dit opslagmedium. Het bestandssysteem wordt bij een NAS beheerd vanuit het NAS-systeem zelf en kunnen gebruikmaken van een RAID-systeem voor veiligere of snellere opslag. Er zijn kleinere en grotere NAS systemen beschikbaar. NAS systemen worden vaak gebruikt als Streaming media server, back-up server, FTP-server en/of webserver.

San storage area network

Storage Area Network (SAN) is een vorm van opslag met een opslagmedium dat voor een besturingssysteem lijkt alsof dit opslagapparaat direct aangesloten is aan de lokale computer. Een server dient als beheerder van het bestandssysteem, de data wordt centraal opgeslagen en de data kan sneller worden opgehaaldover een Fibre Channel. SAN systemen worden veel gebruikt in productie faciliteiten waar veel en grotere bestanden (snel) gedeeld moeten worden.

Ddp dynamic pool drive

Dynamic Pool Drive of DDP systemen zijn Ethernet gebaseerde SAN systemen met ingebouwde Metadatacontroller. Een DDP systeem is als het ware een combinatie van een RAID-systeem en server in één apparaat, de opslagserver. Een DDP biedt daarbij een hoge bandbreedte-sharing op project en bestandsniveau  voor professionele toepassingen zoals gebruikt worden in professionele studio’s.

 

Backup

De levensduur van een vaste en harde schijf is niet oneindig. Een back-up maken is dus een must indien je niet al je bestanden in één keer allemaal kwijt wilt zijn. De bestanden moeten daarvoor worden opgeslagen op een extern opslagmedium. Hiervoor zijn verschillende opties denkbaar en de keuze voor het juiste back-up systeem is afhankelijk van de situatie en complexiteit van het bestandsbeheer, het aantal computers en de wensen van de gebruikers.

Tape backup

Bij een back-up is het belangrijk dat gegevens beschermd worden en één manier om dit veilig en betrouwbaar op te slaan is door gebruik te maken van een tape back-up systeem. Het grote voordeel van een tape back-up systeem is dat de tapes eenvoudig losgekoppeld kunnen worden en naar een andere locatie verplaatst kunnen worden, zijn duurzamer dan harde schijven en de kosten zijn relatief laag.