Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Blog

 • Studio bekabeling op maat nodig of zelf maken?

  In elke opname studio heb je bekabeling nodig. Bekabeling voor het aansluiten van microfoons, ad/da conversie, actieve luidsprekers (monitoren) en natuurlijk goede bekabeling voor instrumenten zoals synthesizers en gitaren.

  Alle audio bekabeling moet natuurlijk van hoge kwaliteit zijn omdat er echt hoorbaar verschil is tussen goede- en top kwaliteit audio kabels. Nu zullen een aantal misschien afhaken en denken, ja, top kwaliteit, dat is vast erg duur en het verschil is vast heel klein.Gelukkig kunnen wij je als ervaren studio bouwers vertellen dat dit beslist niet klopt. Goede studio bekabeling moet aan een aantal eisen voldoen.

  Lees verder

 • EBU R128, een beknopte uitleg door Jaap Wajer

  loudnessEen aantal jaren geleden schreef Jaap Wajer een beknopteĀ  uitleg over de destijds nog redelijk onbekende EBU R128 loudness norm. Vernieuwend maar ook spannend vonden de meeste audio engineers. Achteraf bleek dat het mixen met deze nieuwe norm best mee viel. Omdat we het zonde vinden om de tekst van Jaap verloren te laten gaan, krijgt deze een eervolle plaats in ons blogoverzicht.

  Lees verder

 • Review: Tonelux pre-amp, EQ en compressor

  Tonelux rackWij vroegen Hans Pieters om een aantal producten van Tonelux te testen in een 500 series rack. Hans zit al meer dan 30 jaar in de geluidstechniek en heeft 20 jaar lang een studio gerund in Rotterdam waar hij onder andere Gorefest, After Forever, de Bintangs en Dennis Kolen als klanten had.
  Lees verder

3 artikel(en)