Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Studio bekabeling op maat nodig of zelf maken?

In elke opname studio heb je bekabeling nodig. Bekabeling voor het aansluiten van microfoons, ad/da conversie, actieve luidsprekers (monitoren) en natuurlijk goede bekabeling voor instrumenten zoals synthesizers en gitaren.

Alle audio bekabeling moet natuurlijk van hoge kwaliteit zijn omdat er echt hoorbaar verschil is tussen goede- en top kwaliteit audio kabels. Nu zullen een aantal misschien afhaken en denken, ja, top kwaliteit, dat is vast erg duur en het verschil is vast heel klein.Gelukkig kunnen wij je als ervaren studio bouwers vertellen dat dit beslist niet klopt. Goede studio bekabeling moet aan een aantal eisen voldoen.

Kwaliteit betaald zich vanzelf terug

Uiteraard moet het ontwerp van de bekabeling in orde zijn. Afscherming, kwaliteit van koper, dikte van de aders en eventueel extra's zoals extra afscherming per ader (carbon) of het twisten van bekabeling om storingen over langere afstanden nog beter op te heffen.

Een ander belangrijk punt vinden wij de soepelheid van de kabel. Zeker als het bulk kabel betreft voor bijvoorbeeld audio patchbays of het maken van microfoon kabels.  Je wil niet weten hoeveel tijd je extra kwijt bent met solderen als je bekabeling gebruikt die stug is, moeilijk stript en slecht soldeert. Ook is het belangrijk dat je de juiste tools gebruikt bij het solderen van bekabeling. Een soldeerbout die warm genoeg wordt, een goede knip tang, fijne soldeer tin en uiteraard goede pluggen. Uiteindelijk ben je minder tijd kwijt (of wij) en is de prijs van zelfgemaakte kabel niet eens zo veel meer dan een hoogwaardige custom audio kabel.

Zelf audio bekabeling maken?

Koop nooit hele goedkope pluggen! Je krijgt er beslist problemen mee. De pluggen zijn vaak zo goedkoop omdat de basis materialen of de fabriek waar ze gemaakt zijn van lage kwaliteit zijn. Dat levert pluggen op die smelten wanneer je soldeert of te warm zijn "geklonken" wat op den duur problemen oplevert in een bantam of jack patchbay. Je zit safe als je met Neutrik pluggen gaat werken. Kies voor de gold uitvoering omdat de connectoren in deze pluggen niet oxideren. Audio connectoren zonder gold afwerking gaan op den duur beslist oxideren en verliezen uiteindelijk het vermogen om goed contact met bron of bestemming te maken. Zie het maar als een weerstand die ontstaat tussen bron en bestemming.

Het soort koper dat minimaal in een goede kabel moet zitten is OFC. Oftwel, Oxygen Free Copper wat staat voor zuurstof vrije koper. Deze koper is duurder omdat ze massiever is. Er zitten geen kleine micro bubbels zuurstof in die niet alleen de weerstand verhogen maar over tijd ook de kabel kunnen oxideren. Mogami kabel maakt enkel gebruik van OFC koper. Toch hebben ze de bekabeling heel soepel weten te houden. Dit merk je vooral als je bekabeling op maat gaat maken en de ruimtes waarin je moet werken zijn nauw of bochten zijn scherp. Dan ligtmogami bekabeling heel snel en soepel op zijn plaats.

Wat voor analoge bekabeling van mogami geldt is eigenlijk ook op de digitale bekabeling van toepassing. Ook daarbij is kwaliteit en soepelheid een pre.

Mogami Gold of bulk bekabeling?

Wij verkopen Mogami bekabeling op rol (bulk) of per meter. Het kopen van een rol is echter veel voordeliger. Mocht je interesse hebben in de Mogami Gold kabel dan kun je ook daar voor bij MSV terecht. De Mogami Gold kabel is opgebouwd uit de de mogami bulk kabel en hoogwaardige pluggen. Mocht je een aanzienlijke hoeveelheid bekabeling nodig hebben dan loont het zeker de moeite om te onderzoeken of je de kabels zelf of door ons op maat kan laten maken met Mogami bulk en kwalitatief hoogwaardige pluggen van Neutrik en ITT.

Custom audio bekabeling laten maken?

Als importeur van (bulk) Mogami bekabeling hebben wij veel ervaring opgebouwd met het selecteren en toepassen van de juiste bekabeling voor elke studio toepassing. Wanneer je Mogami bekabeling zoekt of een studio in wil gaan richten met audio bekabeling dan kunnen wij je adviseren over de te gebruiken bekabeling.