Specifieke vraag? Wij bellen je terug

UAD plug-ins voor Live gebruik

1 LiveRack_wLaptop_front_1unitAltijd al Universal Audio plug-ins live willen gebruiken zoals Antares Auto-tune? Dit kan nu met de nieuwe UAD-2 Live Rack van Universal Audio.

Dit nieuwe product zorgt ervoor dat je de fantastische UAD plug-ins nu ook live kunt gebruiken, zonder latency!

De 16 kanaals Live Racks zijn uitgerust met Quad-core DSP board, Thunderbolt 3, Wordclock en Optical MADI aansluiting en een redundant PSU. Je kunt maximaal 4 units in een systeem koppelen voor een max van 64 kanelen. Per kanaal heb je 8 inserts i.p.v. de 4 inserts via de normale Console-software. Op dit moment zijn de Live Racks nog niet te koppelen aan de Apollo serie en moeten dus op een apart systeem draaien. Beschik je over 1 Macbook voor live én in de studio met Apollo, dan is het aanmaken van 2 partities een oplossing.

 

Geen latency

Eén van de belangrijkste functies binnen de Live Rack software zijn de latency groepen. Voor Live gebruik is latency een ontzettend belangrijk punt. Universal heeft hier goed over nagedacht en dit zichtbaar en werkbaar gemaakt. Met de nieuwe Live Racks kun je 8 delay-groepen aanmaken, waardoor je met gebruik van bijvoorbeeld parallel bussen de latency voor gekoppelde kanalen gelijk houdt en dus geen fase verschuivingen in het live signaal krijgt. Resultaat is een superstrak signaal en geen latency issues.

 

Eenvoudig settings opslaan en instant activeren

Daarnaast is de software voorzien van enkele slimmigheden. Al je instellingen kun je opslaan en met behulp van Recall settings instant activeren, zonder dat dit drop-outs veroorzaakt. Mocht je een recall van een ander programma kiezen die meerdere of andere plug-ins gebruikt dan kost het enkel tijd van het laden van de plug-ins, wat amper drop-outs veroorzaakt. Tussen de nummers door heb je dus voldoende tijd om van programma te switchen. Audio zal overigens altijd doorgaan, ook al is de unit uitgeschakeld. Ook als de Thunderbolt verbinding met de Macbook is verbroken, blijven zelfs de plug-in settings onthouden en blijven dus gewoon zonder problemen doorwerken.

 

nog veel meer...

Verder kun je in de Live Rack software tevens het tempo instellen, ook via tap die te koppelen is aan MIDI. Plug-ins zijn beeldvullend in te zoomen, ideaal voor touchscreen gebruik. Isolate settings zorgt voor een vast programma per kanaal en snapshots zijn zelfs te herroepen via MIDI...

Kortom een ideale aanvulling op je live rig met de geweldige plug-in reeks van Universal Audio, die natuurlijk ook heel goed te koppelen is aan je Avid HD hardware in de studio. Dus de mix die je in de studio maakt kun je eenvoudig reproduceren op het podium…

 

Leverbaar bij MSV

De nieuwe UAD-2 Live Rack van Universal Audio bestaat in twee versies, Core en Ultimate en zijn leverbaar over ca. 2 weken.

Bel voor meer info of demo mogelijkheden naar 0513-629120.