Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Arjan Rietvink Online Mastering

  • Arjan Rietvink Online Mastering

    Het fijne van MSV is dat de medewerkers uiterst vriendelijk en geduldig zijn. Ze hebben ons uitstekend geholpen met de zoektocht en levering van nieuwe analoge apparatuur.

  • Specialisatie klant Mastering, Mastering voor Reclame, TV en Speelfilm, Mixage, Re Recording
  • Geleverde diensten Advies, Apparatuur geleverd

Studio_AR_Online_Mastering

 

Arjan Rietvink Online Mastering Studio is altijd op zoek naar mogelijkheden om de perfecte master te maken. Ze waren toe aan nieuwe analoge apparatuur, zodat ze een echt analoog karakter kunnen meegeven aan de mastering. MSV heeft geholpen met de zoektocht en levering van de meest geschikte apparaten. Ze hebben nu precies de juiste componenten, die samen met hun analoge tape machines én de digitale mastering de sound creëren waar hun klanten naar op zoek zijn.

"In de ruim 20 jaar dat we al bezig zijn als mastering engineers heb ik gemerkt dat sommige effecten zelfs met de beste plugins lastig te bereiken zijn." aldus Arjan Rietvink. "Het gaat hierbij met name om de klank van een buis, tape en transformator. De apparatuur die dat echt goed kan is vrij lastig te krijgen bij de grotere webshops. Zo wilde ik graag een Shadow Hills mastering compressor." De Shadow Hills mastering compressor werkt met buizen en heeft zowel optische als discrete compressie mogelijkheden. Daarnaast is er de keuze tussen 3 verschillende soorten uitgangstransformatoren, die allemaal net even een iets ander karakter aan het geluid meegeven. Daardoor is dit apparaat echt uniek in zijn soort. "Het was lastig om daar in Nederland aan te komen. Maar MSV kon hem gelukkig leveren. En zo heb ik daar ook mijn Maselec en Manley apparatuur gekocht. Het was ook geen probleem bij MSV om eerst 3 verschillende Manley compressors met elkaar te vergelijken. De onderlinge verschillen waren namelijk best groot."

De test van deze Manley compressors kun je nalezen lezen in deze blog.

"Als mastering engineers kunnen we mede het verschil maken door te werken met apparatuur van hoge kwaliteit. Daarom ben ik altijd op zoek ben naar topkwaliteit. Ook wil ik goed van te voren veel details weten over bepaalde apparaten. Het fijne van MSV is dat de medewerkers uiterst vriendelijk en geduldig zijn."