Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Mengwerk

  • Mengwerk

    MSV kijkt goed naar wensen én budget en verkoopt niet om het verkopen. Ze denken praktisch mee op het gebied van prijs, kwaliteit en toekomstbestendigheid. Daar zijn we blij mee!

  • Specialisatie klant Audio Post Productie, Kleurcorrectie, Mastering voor Reclame, TV en Speelfilm, Mixage, Televisie, TV Broadcast, Video Post Productie
  • Geleverde diensten Advies, Consultancy, Installatie, Systeem Integratie, Technisch Ontwerp

DDP24Wij kennen David Klooker (Mengwerk partner / oprichter) al sinds de tijd dat hij stage liep (zo’n 17 jaar geleden) bij een bekende studio in Weesp. Dat was de tijd waarin Pro Tools systemen enkel met DSP functioneerde en slechts een beperkt aan sporen kon opnemen en afspelen. De tijd waarin we o.a. "oooh"  en " aaaah" riepen toen we massaal overschakelden op 24 bit audio :)

Een ander kenmerk van die tijd was de beperkte opslag ruimte. De voor AV geschikte SCSI harddisks waren namelijk heel kostbaar. Om die reden werd na het afronden van een project de sessie data veelal naar een DDS-3 tape geschreven of AIT tape.

Maar tijden veranderen… David heeft na een flinke carrière bij diverse grote post productie in huizen Nederland nu zelf een prachtig eigen bedrijf opgebouwd (Mengwerk, samen met Arvid van den Bosch) en heeft inmiddels al 7 werknemers in dienst.

Mengwerk is gelegen nabij het Wisseloord complex en telt diverse audio- en video post productie studio’s en zijn o.a. verantwoordelijk voor de post productie van vele Talpa productie’s zoals de Voice Of Holland.

Mengwerk-ruwe-selectie-45

Met de groei en professionalisering van Mengwerk kwam ook de behoefte aan een betrouwbare centrale data opslag die stabiel en razendsnel zou zijn. De QNAP en Freenas oplossing waarmee Mengwerk het tot eind 2015 wist te redden bood wel een behoorlijke performance maar kon niet consequent presteren.

Naar aanleiding van informatieve gesprekken met MSV en een on-site demonstratie met onze Micro DDP was Mengwerk er al snel van overtuigd dat DDP uitkomst zou bieden. Mengwerk herkende meteen de stabiliteit en snelheid die zelf en hun klanten zo graag wilde bieden. Eind 2015 investeerde Mengwerk dan ook in een uitgebreide DDP setup.

Ardis Technologies, ontwikkelaar van DDP, heeft de DDP geoptimaliseerd voor AV applicaties zoals Pro Tools, Nuendo, Mediacomposer, Final Cut Pro en nog allerlei andere DAW’s en NLE’s. DDP clients worden middels iSCSI (ethernet) met de DDP verbonden. In het geval van Mengwerk ligt er een 10Gb backbone waarop de clients zijn aangesloten. Voor elke klant kan een centrale folder aangemaakt worden en kunnen de verschillende studio’s samen in dezelfde folder werken. Tegelijk lezen en schrijven, op file niveau!

De DDP biedt elke NLE of DAW dus een "lokaal" volume (of meer als je dat wenst middels folder volumes) waarbij er geen sprake is van een vertragende tussenlaag (AFP/SMB) die wordt beheerd door het besturingssysteem. Gebruikers hebben niet door dat ze vanaf een centrale opslag werken. Een mediamanager beheert welke volume(s) of folder gekoppeld wordt aan een systeem.

Omdat het een groot volume betreft is het overzicht en beheren van actieve projecten, archiveren en back-uppen heel simpel geworden. Een flinke rendement toename dus.

De DDP van Mengwerk heeft recent nog een update gekregen (v3 naar V4) waarmee de DDP met een 3Tb SSD cache functionaliteit is uitgebreid. In deze razendsnelle cache worden alle actieve projecten en media bestanden ingelezen en middels een intelligent algoritme beheert. De performance van de DDP is dankzij deze cache enorm toegenomen.

Andere gebruikers van de DDP zijn o.a. Radio 538, SMP Amsterdam, Q-Music, VHU Europe, Sky Radio, Discovery Benelux en nog vele anderen. De Nederlandse ontwikkelaar Ardis Technologies zit achter het succes van de DDP.

Neem voor meer informatie over DDP contact op met ons sales team.