Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Radio 538

  • Radio 538

    MSV dacht proactief met ons mee en heeft ons behoorlijk ontzorgd. Ik zie MSV echt als onze systems integrator.

  • Specialisatie klant Commercials, Jingle Productie, Radio Broadcast, Televisie
  • Geleverde diensten Advies, Montage, Installatie, Systeem Integratie, Project Management, Technisch Ontwerp
Loading

Interview met Alexander Josiassen van 538 (MSV Magazine, 2014)

De eenzame diskjockey die met doorrookte, koffiebruine stem het volgende nummer aankondigt? Een hand die de naald zorgvuldig in de juiste groef plaatst? Wie bij de gedachte aan radiostations dit soort nostalgische beelden op het netvlies krijgt, is minimaal 20 jaar te laat geboren. Productiestudio’s als die van succeszender 538 – zelf ook al ruim 20 jaar on the air! – zijn namelijk het exclusieve domein van innovatieve producenten als Avid, Blackmagic en Ardis Technologies. Of toch niet?

“Eigenlijk is het een eigenaardige mix van nieuw en wat ouder, want naast Pro Tools, cloud oplossingen etcetera, wordt er ook met ‘oudere’ software gewerkt. Zo zou je misschien verwachten dat playlists met hypermoderne tools worden samengesteld. Maar in werkelijkheid doen veel gebruikers dat nog in een old school DOS pakket! En ons uitzendsysteem – ook zo’n typisch mediapakket – is nu weliswaar over naar Omni, maar draaide tot begin dit jaar probleemloos onder Windows 2000,” vertelt Alexander Josiassen, Manager Techniek & Operations bij 538. ”Als het werkt en stabiel is, hoef je het niet te veranderen. Bovendien is er niet zo heel veel branche-specifieke software op de markt. Dat betekent ook dat we toepassingen heel creatief aan elkaar moeten knopen. En dan komt MSV – we werken al meer dan tien jaar samen; in onze branche een eeuwigheid! – snel in beeld.”

Elf productiestudio’s, één systems integrator

Het grootste ‘gezamenlijke project’ was de verhuizing van 538 naar een nieuw pand. Alexander: “Dat was een flinke operatie, want er moesten maar liefst elf productiestudio’s worden ingericht. MSV was daar zeer nauw en in een vroegtijdig stadium bij betrokken. Ze dachten proactief met ons mee en hebben ons behoorlijk ontzorgd.” De scope van het project was breed. “Van de aanleg van het Pro Tools audionetwerk tot het implementeren van de video infrastructuur, en van het leveren van studiomeubilair tot een best-inclass datastorage systeem. Daarbij was het belangrijk dat verschillende mensen op verschillende locaties samen konden werken en dat data centraal werd geback-upt, inclusief settings, plug-ins enzovoorts. MSV kwam met een oplossing waar we zelf niet zo snel op zouden zijn gekomen, de DDP (Dynamic Drive Pool). Een apparaat dat al onze studio’s aan elkaar koppelt, zodat iedereen toegang heeft tot de juiste sessies en audio. Uitdagend, want we verzorgen heel veel producties in house, variërend van live muziekkanalen tot leadertjes en commercials. En dat voor verschillende zenders. Dankzij MSV waren wij een van de eerste stations die van zo’n systeem gebruik konden maken. Ik zie MSV dan ook echt als onze systems integrator!”