Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Update studio Armin van Buuren

  • Update studio Armin van Buuren

    Ik heb met weinig andere bedrijven in Nederland gewerkt, omdat ik denk dat er in Nederland niet veel bedrijven zijn die op zoveel gebieden zoveel kennis in huis hebben.

  • Specialisatie klant Dance, Mixage
  • Geleverde diensten Advies, Bekabeling, Montage, Installatie, Systeem Integratie, Technisch Ontwerp

Armin Studio 2014-3

Interview met Armin, zie MSV magazine Mei 2014.

Hoe kwam je als 'Hollander' met het Friese MSV in aanraking?

"Via Hans Koomans, een studio ontwerper en bouwer. Hans had goeie ervaringen met MSV en ik ben gewoon eens gaan bellen. Inmiddels werken we al sinds 2008 samen."

“MSV was nauw betrokken bij het opzetten van mijn huidige studio waar ik mijn laatste twee albums – ‘Mirage’ en ‘Intense’- volledig heb opgenomen. Ook maak ik hier elke week mijn radioprogramma’s en bereid ik er mijn DJ sets voor. Het is een hele persoonlijke ruimte die precies voldoet aan mijn eisen en waar ik in alle rust kan werken.

Ik had overigens best wel wat eisen! Zo wilde ik voldoende daglicht en frisse lucht, maar moest alles wel geluiddicht zijn. Omdat het een vrij kleine ruimte is, wilde ik bovendien elke centimeter slim benutten, zodat ik genoeg plek overhield om mensen te ontvangen en met meerdere personen samen te werken. MSV heeft me daar heel goed bij geholpen. Alle kabels zijn onder de grond of in de muren weggewerkt en overal zitten ‘doosjes’ waar ik audio in kan prikken. Ik blijf dus enorm flexibel. De communicatie met de studiomeubelbouwer verliep ook vlekkeloos. Ik heb alleen maar aangeven wat ik graag wilde. Echt maatwerk!

Ik ben met name heel erg tevreden over de server en de back up mogelijkheden. Ik wil vanuit elke plek in huis bij mijn data kunnen en nooit meer data kwijtraken. Die nullen en enen zijn uiteindelijk toch alles wat ik heb!”

Wat onderscheidt MSV?

“Ik heb weinig met andere bedrijven gewerkt, omdat ik denk dat er in Nederland niet veel bedrijven zijn die op zoveel gebieden zoveel kennis in huis hebben. Het gaat niet alleen over het aanschaffen van een paar speakers of een computer met randapparatuur. Het gaat om het creëren van een perfecte werkruimte. Daarnaast ben ik heel blij dat ik bij MSV altijd iemand kan bereiken als ik vragen heb.”

Armin, hoe zie je de toekomst van studioapparatuur?

“Hoewel steeds meer ‘in the box’ gaat, blijft afluistering een punt van aandacht. Je kunt pas de juiste keuzes maken als je de juiste informatie – in mijn voorbeeld dus het perfecte geluid – hebt. Dat klinkt simpel, maar is het in de praktijk absoluut niet. Veel mensen maken de fout om eerst een ruimte te kiezen en pas aan het einde van het traject eens een paar speakers neer te zetten, omdat ze die toevallig nog hadden of ergens anders lekker vonden klinken. Maar je omgeving doet gigantisch veel met je geluid. Daar moet je echt rekening mee houden, want anders loop je tegen problemen aan als fase verschillen. Daarnaast zie ik toch ook steeds meer de trend om analoge apparatuur ergens in de set up op te nemen. Dan moet je dus ook gaan letten op dingen als aardingsproblemen.”

Studio Armin van Buuren