Specifieke vraag? Wij bellen je terug

Sennheiser AMBEO VR Microphone

Sennheiser AMBEO VR Microphone

AMBEO VR Mic voor 360 en VR videos


Sennheisers front-end VR-microfoon neemt het hele sferische geluid op vanaf één enkel punt in de ruimte, ongeacht of je content creëert voor een VR-bril, je favoriete webbrowser, YouTube 360, Facebook 360 of voor gaming.

Bel 0513-629120voor actuele prijs en levertijd.
Verwachtte levertijd is 1-2 werkdagen

Beschikbaarheid: In voorraad

Prijzen zijn exclusief verzendkosten

Leverings en Retourbeleid policy

Meer afbeeldingen

 • Sennheiser AMBEO VR Microphone
 • Sennheiser AMBEO VR Microphone
 • Sennheiser AMBEO VR Microphone
 • Sennheiser AMBEO VR Microphone
 • Sennheiser AMBEO VR Microphone
 • Sennheiser AMBEO VR Microphone
 • Sennheiser AMBEO VR Microphone
 • Sennheiser AMBEO VR Microphone
 • Advies van professionals
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Installatie & integratie op maat
 • Uitgebreide support

De AMBEO Music Blueprints vormen een snelle handleiding voor het opnemen en mixen van livemuziek met het oog op 3D-audio-ervaringen op koptelefoon of luidsprekers. Immersieve content produceren is een nieuwe, snelgroeiende vaardigheid. De jarenlange ervaring van Sennheiser levert volop stof voor de AMBEO Music Blueprints waarmee we graag alle klankprofessionals en -liefhebbers willen aanmoedigen om immersieve livemuziekervaringen op te nemen en er muzikanten zowel als publiek emotioneel mee te raken.


AMBEO voor virtuele realiteit

Er is wellicht geen andere toepassing waar de behoefte aan driedimensionale, ruimtelijke klank zo dui-delijk is als bij virtuele realiteit en 360°-video’s. Om een maximale onderdompelingservaring te krijgen moet ook de audio ruimtelijk zijn. Sennheisers front-end VR-micro capteert het hele sferische geluid op één enkel punt in de ruimte, ongeacht of je immersieve content creëert voor een VR-bril, voor je favorie-te webbrowser, YouTube 360, Facebook 360, of voor gaming.

 

Zorg voor de ware belevenis

De gemakkelijk te gebruiken AMBEO® VR Mic is speciaal ontwikkeld voor 360° ruimtelijke audio-opnames. Het is een ambisonic microfoon, uitgerust met vier gelijke KE 14-capsules in tetrahedrale opstelling. Dit speciale ontwerp zorgt ervoor dat omringend geluid vanaf één centraal punt kan worden vastgelegd. Dit resulteert in een volledig sferisch ambisonic geluid voor bij VR video/sferische 360 content.

 

Een juweel voor de hoogwaardige VR-geluidsinstallatie

De AMBEO VR Mic is bedoeld om samen te werken met eersteklas gespecialiseerde software en hardware. Zo vindt de AMBEO VR Mic bijvoorbeeld perfecte partners in veldrecorders zoals de Zoom F8, digitale werkstations zoals Avid Pro Tools HD of Cockos Reaper en binaurale decoders zoals die van Noise Makers. Output is mogelijk via HMD, VR Game Engine of 360° sociale media platforms.

 

Profiteer van een ontwerp dat speciaal voor u ontwikkeld is.

Door middel van het VR Creators Program zorgde Sennheiser ervoor dat de professionals van de industrie, meteen vanaf het begin betrokken raakten bij de realisatie van de AMBEO® VR Mic. Zo ontwikkelden we een uitgebreid productenpakket waaronder vele doordachte accessoires die zorgen voor een soepele workflow ¬ niet in het minst de AB encoder software die werkt als een plug-in, naadloos geïntegreerd kan worden in uw post-productie proces.

 

Ambisonics - Technologie waarmee je de toekomst van audio vormgeeft

Ambisonics is een multi-kanaals techniek waarmee je geluid uit alle richtingen sferisch kunt vastleggen vanaf één ruimtelijk punt. Om deze weergave af te kunnen spelen wordt de audio binauraal gerenderd, zodat het mogelijk wordt de oriëntatie van het perspectief virtueel in alle richtingen te roteren, horizontaal en verticaal. Ambisonics wordt ondersteund door de belangrijkste tools voor postproductie en playback die er momenteel in de markt zijn. Daarom is ambisonics de juiste tool voor Virtual Reality en alle andere toepassingen die gebruik maken van 3D-audio. Het is een tool om nieuwe werelden van geluid mee te creëren.

 

AMBEO A-B formaat converter plug-in

De capsules van de Sennheiser AMBEO VR Mic leveren een A-formaat, een raw 4-kanaals output die moet worden geconverteerd naar een nieuwe set van 4 kanalen, het Ambionics B-formaat. Dit wordt gedaan met de speciaal hiervoor ontworpen Sennheiser A-B formaat-converter plug-in, welke kan worden gedownload voor VST, AU en AAX-formaten voor jouw favoriete digitale audio-werkstation op pc of Mac. B-formaat is een W, X, Y, Z weergave van het geluidsveld rondom de microfoon. W is daarbij de som van alle microfoons, terwijl X, Y en Z drie virtueel bi-directionele microfoonpatronen zijn die voor/achter, links/rechts en boven/onder weergeven. Zo kan iedere microfoonrichting worden nageluisterd tijdens het afspelen van Ambisonics B.

 

 

Opnemen in Ambisonics

Bij 3D-audio in het algemeen maken we een onderscheid tussen kanaalgebaseerde en objectgebaseerde, of scènegebaseerde weergave van het klankveld. Bij kanaalgebaseerde audio gaat de content naar een fysieke luidsprekeropstelling, met één uitvoerkanaal voor elke luidspreker, zoals links en rechts bij stereo. Objectgebaseerde audio beschrijft waar een bepaald geluidsobject zich in het geluidsveld bevindt en de gegevensverwerking berekent de weergave ervan via een specifiek 3D-luidsprekersysteem, zoals Dolby Atmos.

Klank voor virtuele realiteit berust momenteel op scènegebaseerde opnamen, waarbij specifieke punten in het geluidsveld worden geregistreerd. Gangbare methoden zijn op dit moment binauraal, quad binau-raal of Ambisonics. Binauraal maakt gebruik van een dummyhoofd met microfoons in een artificieel oor, terwijl bij quad binauraal vier sets van die binaurale dummyhoofden worden ingezet. De beide tech-nieken slaan het geluidsveld op met voorgerenderde binaurale informatie en leveren een statische bi-naurale weergave op standaard stereokoptelefoons.

 

Weergave

3D-audio kan afgespeeld worden op een VR-bril (HMD), gestreamd naar Facebook 360 of YouTube 360, of opgenomen in een computergame. Ambisonics B is het algemeen aanvaarde audioformaat voor ruimtelijk geluid op webbrowsers en daarom ook de aanbevolen keuze bij VR-audio. Zowel VR-brillen als webbrowsers hebben een ‘Binaural Renderer’ die een binaurale weergave mogelijk maakt. Als je ‘Head Tracking’ gebruikt kan een Ambisonics B-formaat geproduceerd worden en een dynamische binaurale weergave bereikt! Dat betekent dat de luisteraars zich vrij binnen het klankveld kunnen positioneren, waarbij hun audioperceptie met hun positie mee verandert. Ga naast de dirigent staan en draai dan je hoofd naar links om die schitterend klinkende solist te bewonderen!

 

In the box

– 1 VR Mic
– Suspension mount
– 4XLR3 Split Cable
– Foam Windshield
– A to B Converter Plugin

Extra informatie

Algemeen

Artikelnummer M209-507195
Merk Sennheiser

MSV Artikel informatie

Conditie Nieuw